7.7.2023

Kesälukemista 2023

Kesälukemista-2023

Karin vuoden 2023 kesäkirjat.

Johdanto

Hain kirjastosta hieman kesälukemista. Nyt kun minulla on tämä kirjoittamiseen liittyvä oma sivusto ja blogi, niin ajattelin laajentaa tämän sivuston blogia sisällyttämällä siihen arvioita kirjoista, jotka olen lukenut. Tarkoitus ei ole tehdä näistä kirja-arvioista mitään suurta tiedettä. Kirjoitan lähinnä joitain henkilökohtaisia fiiliksiä, mitä kirjasta jäi mieleen.

Kesän 2023 kirjat

Blogin kuvassa näkyvät kirjat, jotka kävin viikko sitten hakemassa kirjastosta. Varasin John Steinbeckin kirjat etukäteen kirjastosta. Löysin kirjahyllystäni John Steinbeckin Edenistä itään -kirjan ja aloin muistella, että olin lukenut joitakin Steinbeckin kirjoja nuorena. Päätin, että luen muutaman Steinbeckin kirjan tänä kesänä, josko muistaisin noin neljänkymmenen vuoden jälkeen kirjojen tapahtumat.

Loput kirjat poimin kirjastosta selailemalla vapaana olevia kirjoja. Luin joskus Hesarista deWittin Sistersin veljekset -kirjan arvostelun. Arvostelu oli jäänyt mieleeni, joten otin kirjan mukaan. Olen lukenut Alastair Reynoldsin Prefektin pari vuotta sitten. Kirja oli ihan ok scifi-kirja, joten päätin kokeilla, josko toinen Reynoldsin kirja, Elysionin tuli, nappaisi minut mukaansa. Johanna Sinisalon Ukkoshuilun otin mukaani samasta scifihyllystä kuin Elysionin tulen. Tiia Aholan Seepra joka ajatteli liikaa tarttui mukaani lähinnä kirjan hyvän nimen takia.

Luin nuorena valtavasti kirjoja. Sitten tuli opiskelut ja elämän ruuhkavuodet lasten kanssa. Sairastelua (selkäranka murtui, pari masennusepisodia). Ammatti, jossa pitää koko ajan lukea ja opiskella paljon (IT-asiantuntija). Jotenkin sitten lukeminen jäi vähemmälle. Huomasin myös vanhempana, että kirjojen lukeminen ei enää saa aikaan sellaista voimakasta tunnelatausta kuin nuorempana jonkin hyvän historiallisen romaanin tai scifi-kirjan lukeminen. Ehkä se johtuu vanhenemisesta, en tiedä. Joka tapauksessa päätin, että nyt kun minulla on omakin kirjaprojekti menossa, niin pakotan itseni aloittamaan kirjojen lukemisen. Ehkä löydän lukemisen ilon uudestaan.